Westin zachęca do zdrowego odżywiania

eatwellPonad połowa podróżnych ankietowanych przez markę Westin oświadczyła, że podczas wyjazdów chce spożywać zdrowe posiłki, a 41% badanych obawia się przybrania na wadze podczas podróży. Z pomocą przychodzą hotele Westin, które właśnie uruchomiły kampanię pod hasłem „Jedz Dobrze”, mającą na celu inspirowanie gości do spożywania zdrowych i zbilansowanych posiłków.

Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw dołącza do projektu zapraszając gości do nowych inspirujących wnętrz zaprojektowanych przez londyńską projektantkę Anitę Rosato oraz prezentując  menu, w którym dominują dania z wykorzystaniem produktów SuperFoods.

Więcej SuperFoods w restauracji Fusion

Janusz Korzyński szef kuchni hotelu The Westin Warsaw wraz ze swoim zastępcą – Michałem Trukawką, zaprezentowali dziś nowe menu restauracji Fusion, w którym znajduje się wiele dań z wykorzystaniem produktów SuperFoods. W ten sposób szefowie wspierają globalną kampanię marki mającą na celu propagowanie zdrowego odżywiania. Wśród nowości w karcie znajdują się m.in.:

Goście restauracji korzystając z aplikacji Digimarc® Discover będą mogli zeskanować zdjęcie w menu, aby dowiedzieć się więcej na temat wyselekcjonowanych dań SuperFoods, a dokładnie zdobyć wiedzę o produktach wykorzystanych w potrawie, wartościach odżywczych oraz liczbie kalorii. Wszystko to ma pomóc gościom restauracji Fusion podejmować świadome wybory żywieniowe i monitorować liczbę spożywanych kalorii.

Premiera menu zbiega się również z zakończeniem remontu restauracji oraz hotelowego lobby. Doznania smakowe dopełniać będą piękne, odświeżone wnętrza zaprojektowane przez słynną londyńską architektkę Anitę Rosato, która w swoim projekcie mocno uwypukliła wartości ważne dla marki Westin. Nowe wnętrza są zatem przestronne, jasne i nawiązują do natury. Wśród wykorzystanych surowców dominuje drewno, kamień oraz inne naturalne materiały. W restauracji wyróżniają się przede wszystkim lampy i liczne lustra sprowadzane z Nowego Jorku i Londynu, które dodają restauracji blasku, a także sprawiają, że wnętrza się ze sobą przenikają. Meble sprowadzono z Hiszpanii i dobrano je tak, aby tworzyły zachęcająca i intrygującą atmosferę lokalu, komponująca się ze świeżą i kreatywną kuchnią fusion.

Kampania „Jedz Dobrze” w hotelach Westin

Sieć Westin Hotels & Resorts prezentuje kolejny etap kampanii Ruchu Dobrego Samopoczucia i ogłasza dwa nowe partnerstwa, dzięki którym goście hoteli będą mogli korzystać z wiedzy ekspertów z SuperChefs™ oraz The Juicery, a także nowego członka Rady Programowej Ruchu Dobrego Samopoczucia – dietetyk Ashley Koff.

Jako promotor zdrowego stylu życia oraz odżywiania Westin rozpoczął współpracę  z SuperChefs, grupą lekarzy, stomatologów, dietetyków, szefów kuchni, którzy edukują dzieci jak jeść zdrowo i dobrze się przy tym bawić. Wynikiem tej współpracy jest nowe Zdrowe Menu Dziecięce Westin. Nowa karta dla dzieci to osiem popisowych dań stworzonych i przetestowanych przez najmłodszych, również tych najbardziej wybrednych. Zdrowe Dziecięce Menu Westin dodatkowo angażuje dzieci do odkrywania produktów SuperFoods poprzez ciekawe zabawy zamieszczone na kolorowej macie.

Oprócz zawarcia nowych partnerstw marka Westin powołała również kolejnego eksperta do rady Ruchu Dobrego Samopoczucia –  Ashley Koff, która będzie odpowiedzialna za porady z zakresu dobrego odżywiania. Ashley jest światowej sławy dietetyczką, w swojej pracy zawodowej uświadamiającą społeczeństwu jak bardzo nasze wybory żywieniowe wpływają na samopoczucie i funkcjonowanie organizmu.

Rada ruchu Dobrego Samopoczucia to zespół doradców, ekspertów z różnych dziedzin, którzy pomagają marce Westin oraz gościom hoteli osiągnąć życiową równowagę i poprawić ogólne samopoczucie. Ashley Koff dołączyła do Andiego Puddicombe, eksperta w dziedzinie medytacji, Arianny Huffington, potentata medialnego, którzy pracują nad nowymi programami dla marki Westin. Efekty ich pracy będą konsekwentnie wprowadzane przez cały rok w hotelach Westin na całym świecie.

źródło: Starwood Hotels & Resorts

Nowy Szef Kuchni Hotelu Bristol w Warszawie

Następny »

Znamy laureatów III edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów

Leave a comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *