Restauracja Morellino w przewodniku Gault&Millau

Restauracja Morellino hotelu Głęboczek Vine Resort & SPA otrzymała jedną czapkę słynnego Żółtego Przewodnika Gault&Millau.

Podniebienia autorów przewodnika Gault&Millau podbiły m.in. carpaccio z półgęska – jako wariacja tradycyjnej włoskiej potrawy, a także sandacz z Pojezierza Brodnickiego i wiejska kaczka. Uwadze recenzentów nie umknęło też znakomite wino z własnej piwnicy restauracji Morellino. Na całokształt oceny wpływ miał też elegancki wystrój wnętrza hotelowej restauracji – w bieli, z dodatkiem jasnego drewna, z przestronnym tarasem z widokiem na jezioro Forbin. Wyróżnienie to jest w dużej mierze zasługą szefa kuchni restauracji Morellino – Mariana Frankowskiego

Przewodnik Gault&Millau to jeden z najbardziej wpływowych francuskich przewodników kulinarnych, założony w 1972 r. przez krytyków kulinarnych Henriego Gaulta i Christiana Millau. Kryteria oceny wg przewodnika Gault&Millau wpisują się w ideę tzw. nouvelle cuisine (nowoczesnej kuchni), przykładającej wagę m.in. do dbałości o przygotowywanie potraw i jakości użytych produktów.

Ibis Styles uruchomił hotel w Kłajpedzie

Następny »

Znamy laureatów V edycji Best Hotel Award

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *