Restauracja w Zamku Topacz ma nowe menu

Restauracja w Zamku Topacz wprowadziła nowe menu, którego motywem przewodnim jest sztuka różnorodności.

Inspiracją do stworzenia nowego menu były dla Szefa Kuchni, Rafała Borysa podróże kulinarne oraz sezonowość. Na wprowadzenie zmian wpływ miały również staże w Niemczech i Anglii, które Rafał Borys odbył w ostatnim czasie.

W nowym menu znajdziemy takie propozycje jak troć wędrowna, kawior z jesiotra, kalafior, wędzone masło, szpinak, rybny veloute, a także polędwica wołowa, boczniaki, borkuł, soczewica, foie gras, szalotka, potrójnie gotowane frytki. Dla wymagających jest też comber z sarny, dynia, burak, marchewka, borowik, puree ziemniaczane.

Rafał Borys

Rafał Borys

Rafał Borys pracował w restauracjach Gordona Ramsaya w Londynie oraz w Brasserie Roux, gdzie uczył się tajników kuchni francuskiej od samego Alberta Roux. Gotował dla wielu międzynarodowych sław kina, sportu oraz polityki.  Warto dodać, że restauracja w Zamku Topacz znalazła się w przewodniku kulinarnym „Gault&Millau Polska 2017”, otrzymując 13 punktów i 2 czapki.

źródło: informacja prasowa

LSI Software S.A. przejmuje spółkę GIP za 4,65 mln zł

Następny »

Praga najbardziej romantycznym miastem w Europie?

Leave a comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Blowjob